Het Sweelinck Monument
Na afloop van Sweelincks Jubileumconcert in Het Concertgebouw signeert bas-bariton Harry van der Kamp, leider van het Gesualdo Consort Amsterdam, de veelgeprezen cd-boeken van Het Sweelinck Monument.

 
Het Gesualdo Consort Amsterdam oogstte wereldwijde lof met Het Sweelinck Monument, het complete vocale werk van Jan Pieterszoon Sweelinck op 17 cd’s. Het Sweelinck Monument is onder andere bekroond met twee Edisons Klassiek en de VSCD Klassieke Muziekprijs. Bas-bariton en artistiek leider Harry van der Kamp zal de cd-boeken signeren na afloop van het concert. Dit vindt plaats op de begane grond tegenover de garderobe.
-
-

  GCA in AVRO’s Spiegelzaal

Het Gesualdo Consort Amsterdam is komende zondagochtend 14 oktober te gast in AVRO’s Spiegelzaal, waar het een voorproefje zal geven van Sweelincks Jubileumconcert. Spiegelzaal is rechtstreeks te beluisteren van 10.00-11.00 uur op Radio 4. Presentatie: Hans van den Boom.


 
Plaquette voor Sweelinck
 
Op initiatief van de Vrienden van Stadsherstel Amsterdam zal er in de Koestraat, op de plek waar Jan Pieterszoon Sweelincks woonhuis heeft gestaan, een plaquette aan de voorgevel van het huidige pand worden bevestigd. Zo komt er een zichtbare herinnering aan de plek waar Nederlands grootste componist leefde en werkte.
- 
-

 
Serie Sweelinck -
Muziekgebouw aan ’t IJ
 
Na Sweelincks Jubileumconcert kunt u blijven genieten van de Sweelinck-concerten van het Gesualdo Consort Amsterdam. Op zondag 11 november gaat de Serie Sweelinck van start in het Muziekgebouw aan ‘t IJ.
 
 

 
Stuur deze nieuwsbrief door

Kent u iemand die mogelijk geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief? Klik dan hier om deze e-mail door te sturen. Hiermee steunt u het Gesualdo Consort Amsterdam en draagt u bij aan een beter milieu, omdat er minder promotiematerialen nodig zijn.
-
Jubileum Doorstuuractie >>
Twee kaarten voor de prijs van één!
Met de actiecode bestelt u uw kaarten op de website van Het Concertgebouw. Om de actiecode te verkrijgen stuurt u de actie door aan vijf personen die mogelijk ook graag met korting* naar Sweelincks Jubileumconcert gaan. 15 Oktober nadert snel, dus aarzel niet!
 
*De korting geldt niet voor reeds gekochte kaarten. Reeds gekochte kaarten kunnen niet worden geretourneerd.
-
Sweelincks Jubileumconcert
ma 15 oktober 20.15u
Het Concertgebouw,
Grote Zaal
Dit unieke concert is een belevenis voor iedereen die de Nederlandse muziekgeschiedenis een warm hart toedraagt!
-
Brussels Sweelinckorgel naar Concertgebouw
Organist en eigenaar van het Sweelinckorgel in Brussel, Arnaud Van de Cauter, vertelt waarom juist zijn orgel naar Het Concertgebouw komt.
-
Sweelinck Stadswandeling
Tot en met eind april 2013 kunt u zich aanmelden voor de speciale Sweelinck Stadswandeling. Een deskundige gids van Mee in Mokum neemt u mee door het roerige Amsterdam rond 1600, de tijd waarin Sweelinck er woonde. U wandelt onder andere langs de plek waar zijn woonhuis heeft gestaan en uiteraard bezoekt u zijn levenslange werkplek en laatste rustplaats, de Oude Kerk.
www.gesualdoconsort.nl, www.jpsweelinck.nl