Gastoptreden Gesualdo Consort Amsterdam
in Oude Kerk

Sweelinck-concert
bij Hymnologencongres
'A sacred Soundscape' 
 
donderdag 15 augustus 20.15 uur
Oude Kerk, Amsterdam
Van 11 t/m 18 augustus a.s. vindt de tweejaarlijkse conferentie van de Internationale Arbeitsgemeinschaft für Hymnologie (IAH) plaats in Nederland, deze keer met als titel A sacred Soundscape. Dit gebeurt op een bijzonder moment: enkele maanden geleden is in verschillende protestantse kerken in Nederland het nieuwe Liedboek geïntroduceerd. In het congresprogramma wordt ruime aandacht besteed aan het psalmzingen. In de Nederlandse kerken is het gebruik van de Geneefse Psalmen in de eredienst uniek in vergelijking met de meeste andere landen.
 
Het grote Sweelinck-project van het Gesualdo Consort Amsterdam – waarin alle 150 Geneefse Psalmen zijn opgenomen – past uitstekend in het kader van deze conferentie. Daarom is het Consort uitgenodigd voor een gastoptreden met een gevarieerd Sweelinck-programma in de Oude Kerk van Amsterdam.  
U bent van harte welkom bij dit concert! Aan de kassa van de kerk kunt u kaarten kopen van slechts € 15 per stuk (reserveren is niet nodig). Voor congresleden is de toegang gratis.
 
Donderdag 15 augustus 2013, 20.15, Oude Kerk, Amsterdam
 
Programma
Psalm 28, 36, 89, 119, 128 en 130.
Van de Cantiones Sacrae: Beati Omnes en De Profundis, en van de Wereldlijke Werken het onvolprezen chanson Susanne un Jour, het driestemmige Mon Dieu que j’ayme en het madrigaal Chi vuol veder op tekst van Petrarca.
Bernard Winsemius speelt op het Transeptorgel de Fantasia a3 en Fantasia C5, de Variaties Psalm 23 en 36 en de Variaties op Nun freut euch, lieben Christen g’mein.
 
Informatie IAH conferentie
A sacred Soundscape: Psalms, hymns, spiritual songs
11 t/m 18 augustus, Thomaskerk, Pr. Irenestr. 36 Amsterdam
Contact: Jacob Doolaard, Nelson Mandelalaan 132, 3707 KP Zeist, 030 691 07 70 of 06 53 61 02 09, j.doolaard@hetnet.nl
www.iah-hymnologie.de / www.liedboek.nl
Hymnologie
Hymnologie is een onderdeel van de studie van kerkmuziek. Het vak houdt zich bezig met systematisch onderzoek, met de geschiedenis, de theorie en de uitvoeringspraktijk van christelijke hymnes.
(bron: Wikipedia)
Nog geen Sweelinck Decenniumagenda?
U kunt hem nog steeds bestellen!
 
88 pagina's
€ 17,50 ex 2,50 verzendkosten
Wilt u ook zo’n handige meerjarenagenda?
Tot en met december 2021 kunt u uw agenda invullen. Deze fraaie Sweelinck-agenda kunt u bestellen via de Sweelinck webwinkel.
Klik hier om te bestellen
.
info: pr@gesualdoconsort.nl  |  www.gesualdoconsort.nl